مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمد نقی
نام خانوادگی:نظرپور
پست الکترونیک:nazarpur@mofidu.ac.ir
آدرس وب سایت:http://mnnazarpour.persianblog.ir
تخصص ها:فقه و اصول ، اقتصاد

زندگی نامه

در سال 1361 پس از اخذ دیپلم ریاضی فیزیک از دبیرستان «طبری آمل»، وارد حوزه علمیه قم شدم و پس ازحدود 5/1 سال به حوزه علمیه «حضرت ولی عصر (عج) خوانسار» رفته و محضر اساتیدی نظیر: «مرحوم آیت الله تقدیری»، «آیت الله ابن الرضا»، «حجةالاسلام رفیعان»، «مرحوم حجةالاسلام روحانی» و «حجةالاسلام شریعتی» و سپس به قم مراجعت کردم. دروس سطح را در محضر اساتید معروف حوزه نظیر آیات: «وجدانی فخر»، «اشتهاردى» و «صالحی مازندرانى» تلمذ کردم. در فلسفه از محضر «آیت الله جوادی» و «آیت الله حسن زاده آملی» بهره مند شدم. برخی از مباحث نجومی را از محضر «آیت الله حسن زاده» فرا گرفتم. ازسال 1367 در دروس خارج فقه «آیت الله تبریزی» و دروس اصول «آیت الله وحید خراسانی» و «فاضل لنکرانی» حدود 10 سال شرکت کردم و سپس در درس «آیت الله سبحانی» به مدت دو سال و «آیت الله کریمی» به مدت 4 سال شرکت نمودم.

همزمان با تحصیل دروس حوزوی در سال 1368 پس از موفقیت در آزمون دانشگاه مفید در رشته «اقتصاد نظری»، تحصیلات دانشگاهی را آغاز کردم. در سال 1373 از دوره کارشناسی، فارغ التحصیل شدم و در همان سال با شرکت در کنکور سراسری کارشناسی ارشد در رشته «توسعه اقتصادی و برنامه ریزی» دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شدم و همزمان در سال 1376 با دفاع از پایان نامه خود تحت عنوان: «ارزشها و توسعه بررسی موردی قانون اساسی جمهوری اسلامی» از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شدم و از شهریور سال 1376 به عنوان عضو هیئت علمی گروه اقتصاد فعالیت پژوهشی و آموزشی خود را آغاز کردم.

مقاله «علم اقتصاد اسلامی» یکی از اولین مقالات این جانب است که در دانشگاه مفید تدوین شد. در مدت عضویت در هیات علمی، تدریس درسهایی نظیر: (لمعه دمشقیه، اقتصاد صدر اسلام، اقتصاد توسعه، مسائل اقتصادی جهان سوم، خرد، ارزیابی طرحهای اقتصادی، اقتصاد ایران پول و بانکداری و پول و بانکداری بدون ربا) را عهده دار شدم. همچنین در این مدت، مسئولیت دفتر همکاری های پژوهشی را برای ایجاد ارتباطات پژوهشی دانشگاه با محیط های علمی و فرهنگی و پژوهشی تاسیس شده؛ پذیرفتم.

در مهر ماه 1380 پس از شرکت در آزمون دکتری اقتصاد، تحصیلات خود را در رشته علوم اقتصادی در مقطع دکتری در دانشگاه مفید آغاز نمودم. گرایش این جانب در دوره دکتری علاوه بر خرد و کلان، «اقتصاد پول» به عنوان گرایش اصلی و «اقتصاد اسلامی» به عنوان گرایش فرعی بود. مجموعه دروس دکتری و امتحانات جامع مربوط به آنها در اردیبهشت 1384 به اتمام رسید و پس از گذراندن دوران آموزش، گام پژوهش در قالب فعالیت پژوهش آغاز می شود.

به جهت علاقه ای به مباحث توسعه اقتصادی داشتم؛ مجموعه مقالاتی را با همکاری برخی از دانشجویان در زمینه فرهنگ توسعه تدوین نمودیم و همچنین کتاب: «اسلام و توسعه اقتصادی» از انگلیسی را به فارسی همراه جناب آقای اسحاق علوی ترجمه نمودم. هم اکنون مدیر گروه اقتصاد دانشگاه مفید و دبیر کمیته تحصیلات تکمیلی آن می باشم. در دوران تحصیل در دانشگاه که کاری نسبتا سخت و پر تلاش بود؛ از دروس حوزه و اشتغال به تحصیل غافل نبودم. هم اکنون به تقریر درس خارج فقه «آیت الله کریمی» (مباحث بیع)، همت گمارده تا به زیور طبع آراسته گردد.